Js Sportmassage, oplossingsgericht behandelen door MEER dan massage alleen!!! 

Medical taping


Medical taping is zowel een preventieve als een curatieve behandelmethode met elastische tape. Deze methode heeft de bewegingsleer (kinesiologie) en de kennis over de spieractiviteit in het menselijk lichaam als uitgangspunt.

De tape zorgt voor extra ondersteuning van een gewricht, spier of weefsel, zonder de bewegingsvrijheid te beperken. Omdat de tape als het ware de opperhuid een stukje optilt van de pijnlijke onderlaag. Daardoor ontstaat ruimte waardoor de druk en de spierspanning op de pijnlijke plek snel afneemt. Dit zorgt voor de activatie van het lichaamseigen herstelproces, waardoor de spier- en gewrichtsfunctie zal verbeteren. De pijn verdwijnt daardoor en het bewegen wordt makkelijker. 


Door de unieke eigenschappen van de tape is het mogelijk om meerdere dagen de tape op de huid te dragen zonder deze te vervangen of last te krijgen van huidirritatie;

Het tape beïnvloedt het neurologische en circulatoire systeem van het lichaam en ondersteunt de lichaamseigen genezingsprocessen;

Het heeft de zelfde rekbaarheid van de huid;

Het ondersteunt het spierherstel;

Het tape ‘ademt’ en kan meerdere dagen achter elkaar gedragen worden;

Het tape is hypoallergeen en is bestand tegen water en zeep. 


Kinesio Tape wordt in de praktijk vaak gebruikt om het onderstaande te bereiken:


  • Vermindering van de pijn
  • Vermindering van de zwelling
  • Verbetering van de houding
  • Verbetering van de functie
  • Snellere terugkeer naar werk of activiteit
  • Verbetering van de bloed en lymfcirculatie Tarieven medical tapingTapingen die niet bij een behandeling horen hebben de volgende tarieven:


'kleine' tapingen            7.50 euro

'grotere' tapingen             10 euro


Klein of grote tapingen worden bepaald door de hoeveelheid tape die voor de taping nodig zal zijn. Dit wordt vooraf aan de taping worden gecommuniceerd.

 


Medical taping is geen oplossing maar heeft een behandeling ondersteunende- of pijnverlichtende werking!


Home


E-mailen
Bellen
Map